Recomandările pompierilor tulceni pentru o minivacanță de 1 Mai în siguranță

Se apropie ziua de 1 Mai și tot mai multe persoane vor dori să își petreacă timpul liber desfășurând activități de agrement în mijlocul naturii.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cele mai întâlnite cauze de producere a incendiilor în această perioadă sunt focurile de tabără, focul utilizat pentru prepararea mâncării, jarul sau scânteile purtate de vânt și jocul copiilor cu focul.

Astfel, pompierii tulceni recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor în spații deschise:

  • nu aprindeți focul lângă frunze și ierburi uscate;
  • supravegheați focul permanent! La final, stingeți focul cu apă și acoperiți jarul cu pământ;
  • țineți la îndemână pături și vase cu apă pentru stingerea focului scăpat de sub control;
  • dacă întâlniți focuri lăsate de alte persoane, stingeți-le!
  • supravegheați în permanență copiii pe durata folosirii focului;
  • anunțați la Numărul Unic de Urgență 112 orice început de incendiu de pădure pe care îl observați;
  • nu aruncați în pădure resturile de chibrituri, țigări sau gunoaie.

Și în acest weekend pompierii tulceni vor fi la datorie. Peste 60 de salvatori sunt gata să intervină pentru a proteja viața, bunurile și mediul înconjurător cu peste 19 mijloace de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*