Recital extraordinar de chitară susținut, în premieră în Tulcea, de Maxim Belciug

Cea mai solo chitară solo: Maxim Belciug cântă în premieră la Tulcea

Casa Avramide din municipiul Tulcea va găzdui sâmbătă, 08 octombrie , de la ora 17.00, un recital extraordinar de chitară susținut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români de astăzi. Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Tulcea, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare și cu muzica sclipitoare, de la baroc la tango și flamenco, ce poate fi împărtășită cu acest instrument solist.

Supranumit uneori „chitaristul Încântărilor”, ori „cea mai solo chitară solo”, Maxim Belciug este un nume bine cunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic în formarea și preferințele sale, discret ca persoană, dar expresiv până la năstrușnicie ca muzician, care stăruie, de peste 20 de ani, să convingă oamenii că frumusețea chiar poate „mântui omenirea”. A cântat mult, în diverse formule camerale, atât în țară cât și în străinătate, în toată Europa, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot și pasiune. Concertele lui Maxim Belciug nu au nimic spectaculos. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, și se așază pe scaun. Apoi începe. Mâna sa atinge corzile, iar chitara se transformă într-o orchestră cu sunet limpede, care simte, suferă, plânge și cântă, se tulbură sau strigă bucurii fără nume. Iar tu asculți cântarea sa firească, fără zorzoane, și te întrebi cum de-ai uitat că sufletul se hrănește cu lucruri simple. Un om cu o chitară. Atât de simplu. Și totuși, ce încântare.

Așadar sâmbătă, 08 octombrie, Casa Avramide vă invită la concertul de la ora 5: chitara vrăjită a lui Maxim Belciug va cânta pentru prima data pentru melomanii tulceni, într-un eveniment oferit de către Asociația Culturală Kitarodia în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, desfășurat cu finanțare de la Ministerul Culturii. Intrarea pentru public este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*