Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna octombrie a depășit cu puțin trei procente

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna octombrie a depășit cu puțin trei procente

La sfârșitul lunii octombrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2597 de șomeri (din care 1333 de femei), rata șomajului fiind de 3,14 la sută. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,99 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,15 puncte procentuale.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul de 2597 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 774 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1823 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1748 de șomeri provin din mediul rural și 849 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea (39,50 la sută), urmat de cei cu studii liceale (25,91 la sută), iar 16,40 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,23 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,77 la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 695 de persoane foarte greu ocupabile, 759 greu ocupabile, 745 mediu ocupabile, iar 398 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Tulcea sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Tulcea la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*