Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Tulcea în luna octombrie 2018 – 3,11 %

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

La sfârșitul lunii octombrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2631 șomeri (din care 1211 femei), rata șomajului fiind de 3,11%

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,98%, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,13 pp.

Din totalul de 2631 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 656 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1975 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1892 șomeri provin din mediul rural și 739 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (48,49%), urmat de cei cu studii primare (22,88%), iar 17,33% au absolvit liceul. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 98,71% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 1,29%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 694 persoane foarte greu ocupabile, 1586 greu ocupabile, 214 mediu ocupabile, iar 137 sunt persoane ușor ocupabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*