Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna mai a fost de 3,13 la sută

AJOFM a constatat o creștere ușoară a numărului de șomeri.

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2576 de șomeri, din care 1.300 de femei, rata șomajului fiind de 3,13 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,30 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,17 puncte procentuale.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul de 2.576 de persoane înregistrate în evidențele agenției, 843 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1.733 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.760 de șomeri provin din mediul rural și 816 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea (43,28 la sută), urmat de cei cu studii liceale (21,27 la sută), iar 16,77 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 97,05 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,95 la sută.

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna mai
Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna mai

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 493 de persoane foarte greu ocupabile, 597 greu ocupabile, 1.072 mediu ocupabile, iar 414 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*