Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea, în luna februarie, a fost de 3,36 la sută

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2779 de șomeri (din care 1307 de femei), rata șomajului fiind de 3,36  la sută.

Potrivit AJOFM Tulcea, comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,18  la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,18 puncte procentuale.

Din totalul de 2779 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 1021 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1758 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2004 de șomeri provin din mediul rural și 775 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea (31,27 la sută), urmat de cei cu studii liceale (26 la sută), iar 23,85 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 97,02 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,98 la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 696 de persoane foarte greu ocupabile, 919 greu ocupabile, 786 mediu ocupabile, iar 378 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Tulcea sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Tulcea la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*