Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea în luna august a fost de puțin peste trei procente

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați, la sfârșitul lunii august, 2533 de șomeri (din care 1271 de femei), rata șomajului fiind de 3,08  la sută. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,40  la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,32 puncte procentuale.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul de 2533 de persoane înregistrate în evidențele agenției, 847 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1686 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1753 de șomeri provin din mediul rural și 780 sunt din mediul urban.

„Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea (40,66 la sută), urmat de cei cu studii liceale (24,79 la sută), iar 17,17 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,65 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,35 la sută”, au precizat reprezentanții AJOFM Tulcea.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 748 de persoane foarte greu ocupabile, 757 greu ocupabile, 665 mediu ocupabile, iar 363 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Tulcea sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Tulcea la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*