Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Tulcea, în creștere în luna octombrie

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați, la sfârșitul lunii octombrie, 2.388 de șomeri (din care 1181 de femei), rata șomajului fiind de 2,89 la sută. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,82 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,07 puncte procentuale.

Potrivit AJOFM Tulcea, din totalul de 2.388 de persoane înregistrate în evidențe, 513 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1875 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1709 de șomeri provin din mediul rural și 679 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea (28,05 la sută), urmat de cei cu studii liceale (27,76 la sută), iar 27,05 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 96,91 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,09 la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 368 de persoane foarte greu ocupabile, 555 greu ocupabile, 1204 mediu ocupabile, iar 261 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre. Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Tulcea sunt afișate pe pagina de internet a AJOFM Tulcea la adresa https://www.anofm.ro/details.html?categ=1&subcateg=6&agentie=Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*