Rata șomajului a scăzut cu 0,1 la sută în județul Tulcea, în luna aprilie

AJOFM a constatat o scădere a numărului de șomeri

La sfârșitul lunii aprilie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2.715 de șomeri, rata șomajului fiind de 3,30 la sută.

„Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,41 la sută, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 puncte procentuale”, au transmis reprezentanții AJOFM.

Din totalul de 2.715 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 915 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 1.800 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.857 de șomeri provin din mediul rural și 858 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Tulcea – 44,89 la sută, urmat de cei cu studii liceale – 21,39 la sută, iar 15,50 la sută au studii primare. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 97,43 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 2,57 la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 769 de persoane foarte greu ocupabile, 781 greu ocupabile, 772 mediu ocupabile, iar 393 sunt persoane ușor ocupabile.

„Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*