RAR a verificat anul trecut în județul Tulcea 671 de vehicule. Un sfert dintre acestea prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte

Controale realizate de RAR în județul Tulcea. FOTO RAR Tulcea

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, în județul Tulcea, 671 vehicule. Dintre acestea 25% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 8 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 6% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,3% aveau probleme legate de identificare și 1,5% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ au fost aplicate 98 de amenzi contravenționale și au fost retrase 108 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*