Radarul Deltei Dunării, aplicația prin care se dorește stoparea abuzurilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării a fost lansată pentru Android și IOS

Delta Dunarii. FOTO Adrian Boioglu

Aplicația Radarul Deltei Dunării, proiect realizat la inițiativa Asociației „Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării” cu suportul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării – ARBDD a intrat în funcțiune.

Această aplicație poate fi descărcată online, de orice utilizator, pe telefonul mobil, pentru Android, din GooglePlay. Cu ajutorul acesteia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor și al ambarcațiunilor în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Practic, aplicația Radarul Deltei Dunării reprezintă un instrument civic, aflat la îndemâna fiecărui utilizator, cu ajutorul căreia poate interveni și preveni rapid, cu un efort minim de timp în combaterea pescuitului ilegal din Delta Dunării, dar succesul acesteia depinde în mare măsură, de fiecare dintre noi, turiști sau localnici, de modul în care societatea civilă se va implica activ pentru a proteja această Rezervație a Biosferei, a doua deltă europeană, ca dimensiune.

”Cred că numai printr-o responsabilizare a societății civile, prin creșterea gradului de transparență și implicare activă putem vorbi de o eficientizare a procesului de combatere a pescuitului ilegal. Important este să putem crește considerabil numărul de observatori voluntari, care pot monitoriza și semnala eventualele nereguli sesizate în Delta Dunării”, susține Delia Popescu, coordonatorul de proiecte din cadrul Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”.

Inițiatorul acestei aplicații își propune ca, în următoarea etapă, Radarul Deltei Dunării să permită posibilitatea de a încărca în aplicație fotografii sau de a semnala GeoLocation evenimentele din Delta Dunării.

Cum funcționează aplicația Radarul Deltei Dunării

Odată instalată pe telefonul mobil, aplicația permite oricărei persoane, care observă o ambarcațiune ce este susceptibilă de braconaj, să poată verifica imediat, după numărul de înmatriculare sau numele ambarcațiunii, dacă aceasta are permis de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Aceeași procedură este valabilă și pentru verificarea permisului unui autovehicul, prin simpla introducere a numărului de înmatriculare.

În funcție de datele introduse, aplicația Radarul Deltei Dunării afișează două variante de răspuns: ”Există permis valabil!” sau ”Nu există permis valabil!”

În situația în care, după verificarea numărului de înmatriculare al ambarcațiunii sau al autovehiculului, utilizatorul constată că nu există permis de acces, se recomandă semnalarea acestui caz la TEL VERDE, la numărul: 0.800.827.233 (0.8008.ARBDD), un serviciu telefonic, non-stop, dedicat sesizării problemelor din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Radarul Deltei Dunării, aplicație realizată de Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, va fi pusă gratuit la dispoziția ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*