PSD Tulcea denunță frauda electorală la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Tulcea

Alegeri în județul Tulcea. FOTO Adrian BOIOGLU / TLnews.ro
Alegeri în județul Tulcea. FOTO Adrian BOIOGLU / TLnews.ro

Organizația PSD Tulcea dorește să aducă la cunoștința opiniei publice o situație extrem de gravă de fraudă electorală, care a avut loc la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Tulcea.

„În urma scrutinului, au fost identificate numeroase nereguli care ridică semne serioase de întrebare asupra corectitudinii procesului electoral. Printre cele mai alarmante probleme constatate se numără:

Fraudarea masivă a voturilor: Au fost observate discrepanțe semnificative între numărul total de votanți înregistrați în tabletele operatorilor și numărul de votanți consemnați în procesele verbale. Solicităm cu fermitate modificarea mențiunilor din procesele verbale astfel încât să corespundă cu datele exacte din tabletă.

Consemnarea eronată a rezultatelor votului: Rezultatele votului au fost consemnate eronat, cu diferențe între numărul total de votanți înregistrați pe tabletă și cel consemnat ca număr de votanți în procesele verbale.

Tabletele operatorilor: S-a constatat că tabletele operatorilor, cu programele de înregistrare active, au fost utilizate în afara secțiilor de votare până în momentul suspendării activității BEJ. Aceasta ridică suspiciuni serioase cu privire la integritatea datelor înregistrate.

Decizia BEJ de a suspenda activitatea a fost justificată prin referirea expresă la numeroase avertizări și erori evidențiate în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

În acest context, solicităm investigarea urgentă și transparentă a acestor nereguli și luarea măsurilor necesare pentru a asigura corectitudinea și legalitatea procesului electoral.

PSD Tulcea își exprimă profunda îngrijorare față de aceste evenimente și cere autorităților competente să intervină rapid pentru a clarifica situația și pentru a proteja dreptul cetățenilor la un vot corect și liber” – PSD Tulcea.

În acest sens, Organizația județeană PSD Tulcea a sesizat BEJ și BEC, solicitând renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcția de primar al municipiului Tulcea.

„Este inacceptabil ca, în anul 2024, să fim martorii unor astfel de abateri grave de la normele democratice. PSD Tulcea va lupta cu toate mijloacele legale pentru a asigura transparența și corectitudinea alegerilor, astfel încât voința cetățenilor să fie respectată.

Solicităm intervenția urgentă a autorităților pentru a remedia aceste nereguli și pentru a restabili încrederea publicului în procesul electoral” – PSD Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*