Proteste anunțate la Tulcea după ce o persoană ar fi fost amendată pentru că l-a huiduit pe primarul Ștefan Ilie

Primăria municipiului Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Asociația Evoluție în Instituție a anunțat miercuri, 25 ianuarie, printr-un comunicat de presă, că duminică, 29 ianuarie, vor fi organizate proteste, în fața Primăriei Tulcea, dar și a sediului Inspectoratului Județean de Jandarmi. Motivul protestelor ar fi faptul că la manifestările organizate cu ocazia Unirii Principatelor Române o persoană ar fi fost amendată de Jandarmerie pentru că l-ar fi huiduit pe primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

„Adunarea publică va începe la ora 10:00 în fața Primăriei Tulcea unde vom afișa un banner de 25m x 2m cu mesajul: <<Tovarășul primar Ilie, Fuehrer-ul Ilie!>>. La ora 12.00 plecăm în marș spre sediul IJJ Tulcea. Pe traseu vom transmite același mesaj despre primar cât și faptul că <<Jandarmeria apără dictatura și hoția>>”, se arată în comunicatul asociației.

De asemenea, reprezentanții acesteia intenționează ca un banner de aceleași dimensiuni, dar cu mesajul „Jandarmeria Tulcea, SS-ul Fuehrer-ului Ilie”, să fie amplasat în fața sediului IJJ Tulcea. Ulterior, de la ora 19.00, sunt preconizate proiecții laser, cu aceleași mesaje, concomitent, pe clădirea primăriei și pe sediul IJJ Tulcea.

„La adunarea publică vor participa 10 persoane, cu intenții pașnice. Avem informații că reprezentanții jandarmeriei, alături de cei ai autorităților locale, vor încerca deturnarea acestei adunări pașnice și democratice”, se mai precizează în documentul citat.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea au confirmat că o persoană a fost sancționată marți, 24 ianuarie, dar fără să precizeze motivele exacte pentru care a fost aplicată sancțiunea.

„Ieri (24 ianuarie – n.r.), a fost sancționat un bărbat, care a participat la manifestarea din Piața Tricolorului, cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții IJJ Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*