Protest la Spitalul Județean Tulcea. Angajații sunt nemulțumiți de scăderea veniturilor

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Un protest al angajaților din cadrul Spitalului Județean Tulcea a avut loc miercuri, în curtea unității medicale. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că veniturile le-au scăzut.

Salariații din Spitalul Județean Tulcea au întrerupt lucrul miercuri dimineață, pentru câteva zeci de minute, protestând în curtea unității față de scăderea veniturilor nete comparativ cu luna trecută.

“Cei mai afectați sunt cei care fac ture în weekend, dar la toți ne-au scăzut salariile. Spre exemplu unei asistente de la UPU sau ATI i-a scăzut venitul lunar și cu 1000 de lei, dar și cei de la TESA au fost afectați. Mie personal mi s-a redus venitul cu 200 de lei! Așteptam o creștere cu 400 lei, conform a ceea ce a promis Guvernul, este vorba de creșterea cu 25% pentru noi cei care nu am fost puși pe grila 2022″, a declarat liderul din spital, Marcel Iordache.

El spune că banii există, da este limitarea de 30 la sută a sporurilor și primelor care nu permite ca aceștia să fie acordați.

“Bani există, însă acea limitare la 30 % nu permite ca aceștia să fie acordați din punct de vedere legal!.Din cauza limitarii au fost operate reduceri drastice la sporurile pentru lucrul în weekend și anume de la 100 % la 25 %”, a mai spus Marcel Iordache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*