Proiectul Cupa Internațională Delta Dunării la înot sportiv, la final

Proiectul Cupa Internațională Delta Dunării la înot sportiv, la final. FOTO CJ Tulcea

Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a găzduit joi, 11 august, cu începere de la ora 11.00, conferința de închidere a proiectului Cupa Internațională Delta Dunării la înot sportiv, ediția a IV-a, proiect implementat de Asociația Natantibus și finanțat de Consiliul Județean Tulcea.

Alături de vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni și de Președintele Clubului Natantibus, Sorin Dan Bălan, au fost prezenți la conferința de închidere și trei tineri sportivi, medaliați cu aur la Cupa Internațională Delta Dunării, competiție ce a avut loc la Tulcea, în perioada 18 – 19 iulie.

„Este genul de proiect pe care ni-l dorim la finanțare. Competiții de acest nivel vom finanța de fiecare dată când avem ocazia pentru că înotul este sportul total. Solicită toate grupele de mușchi și contribuie decisiv la sănătatea tinerilor. Nu pot decât să-i încurajez pe copii să facă sport în primul rând pentru ei. Importante nu sunt medaliile, important este drumul parcurs până acolo. Și dacă reușești să ajungi la un campionat mondial sau la olimpiadă și-ți cântă imnul național, cred că este o senzație de nedescris. Aveți tot timpul ușa deschisă și sper să avem ocazia să fim alături de dumneavoastră în drumul spre performanță”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Reușita acțiunii a fost una deplină, la concurs participând 170 de sportivi de la 11 cluburi din Tulcea, Galați, Pitești, Iași, Medgidia, Constanța, Tuzla și un club din Republica Moldova. Sportivii clubului nostru au obținut 42 de medalii din care 11 de aur, 16 de argint și 15 de bronz. S-au evidențiat sportivii: Romaniuc Vladimir, Crăciun Alis, Mihalceanu Vladimir, Anton Crina, Timofan Rareș, Porfir Vlad, Danilov Cătălin, Stancu Sofia.

Vladimir Romaniuc este elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil, și spune că în momentul acesta sportul este prioritatea sa principală, fără a neglija însă școala.

Alexandru Crăciun George este student și a absolvit Colegiul Dobrogean Spiru Haret. Se pregătește, alături de colegul său pentru proba de 5.000 m la Campionatul Național de înot în ape libere.

Călin Panait Valentin a absolvit recent clasa a VIII-a și este înscris la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Pe lângă înot, una dintre pasiunile sale este ciclismul.

Clubul Natantibus înregistrează un aflux de tineri care vor să practice acest sport, inspirați de performanțele extraordinare înregistrate în ultima perioadă la nivel mondial de David Popovici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*