Proiectil exploziv de calibrul 75mm, ridicat de pompierii tulceni din localitatea Turcoaia

Proiectilul a fost preluat de către angajatul ISU Delta Tulcea. FOTO ISU Delta Tulcea

Gruparea pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea a ISU Delta a fost solicitată să intervină pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea unui element de muniție neexplodată, descoperit în zona localității Turcoaia.

Descoperirea a fost făcută de către un crescător de animale. Specialistul ISU Delta ajuns la fața locului a constatat că este vorba de un element de muniție – proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri.

Proiectilul provine din timpul conflictelor armate și va fi depozitat în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Principalele reguli atunci când găsiți un astfel de obiect:

  • NU o atingeți, NU o loviți si NU o mișcați.
  • NU o introduceți în foc;
  • NU o duceți la fier vechi.
  • NU încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente
  • Discutați cu copiii toate aceste reguli preventive și explicați-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă
  • Anunțați imediat cel mai apropiat post de poliție sau sunați la numărul unic pentru urgențe, 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*