Proiectil din al Doilea Război Mondial, descoperit în cartierul Vărărie Baltă din municipiul Tulcea

Proiectil din al Doilea Război Mondial, descoperit în cartierul Vărărie Baltă. FOTO: ISU Tulcea

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a intervenit marți, 23 mai, în municipiul Tulcea, pentru asanarea unui proiectil (lovitură de aruncător) descoperit în cartierul Vărărie Baltă. Incidentul a fost raportat la dispeceratul ISU Tulcea prin apel la numărul unic de urgență 112 de către un bărbat în vârstă de 69 de ani.

Potrivit reprezentanților ISU Tulcea, imediat după primirea apelului, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-au deplasat la locul incidentului pentru a asigura perimetrul și a sprijini echipa pirotehnică în misiunea sa delicată. Echipa specializată în muniții neexplodate și obiecte periculoase a confirmat că obiectul descoperit era o lovitură de aruncător din al Doilea Război Mondial.

„Chiar dacă obiectul se afla în proximitatea unei locuințe, pompierii militari au acționat cu profesionalism și au luat toate măsurile de siguranță necesare pe durata operațiunilor de asanare și pregătire în vederea transportului. Prioritatea principală a fost eliminarea oricărui risc potențial pentru locuitorii din zonă”, au precizat sursele citate.

Lovitura de aruncător a fost ulterior transportată în depozitul de muniție asanată, unde urmează să fie distrusă în condiții de siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*