Proiectil de tun găsit întâmplător pe câmp, de către un cioban

Proiectilul de tun a fost preluat de pompierii pirotehniști. FOTO ISU Delta Tulcea

Un cioban aflat cu oile la păscut pe un câmp din apropiere de localitatea Băltenii de Sus a făcut o descoperire explozivă, la propriu. A dat peste un proiectil de tun.

Bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului a fost trimisă gruparea pirotehnică formată din plutonier adjutant Munteanu Sorin și Plutonier major Megit Răzvan, din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea. Aceștia au stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv calibrul 120 milimetri, trecut prin gura de foc, provenind cel mai probabil din al Doilea Război Mondial.  Elementul de muniție a fost ridicat și urmează a fi depozitat în vederea distrugerii.

Pompierii îi atenționează pe cei care fac astfel de descoperiri:

– NU atingeți obiectul, NU îl loviţi şi NU îl mişcaţi;

– NU îl introduceţi în foc;

– NU îl duceţi la fier vechi;

– NU încercati să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

– NU folosiţi muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– NU introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţiile descoperite neexplodate;

– Discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă;

– Anunţaţi imediat organele de politie, autorităţile administraţiei publice locale sau sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112;

– Respectaţi regulile si măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*