Proiecte Erasmus + la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea

Lansarea a două proiecte la Colegiul Spiru Haret din Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Sala de Festivități a Colegiului Dobrogean  „Spiru Haret” din Tulcea a găzduit marți, 18 decembrie, lansarea a două proiecte finanțate prin Programul Erasmus +.

“Stop bullying și ciberbullying, mai media literat, mai incluziv” și „Wise and Inventive Screenagers” sunt numele celor două proiecte prin care colectivul de profesori încearcă să abordeze  două domenii de interes și de actualitate.

La invitația directorului Florin Anastasiu, din partea Consiliului Județean Tulcea, la festivitatea de deschidere a celor două proiecte a participat vicepreședintele Dumitru Mergeani, el însuși absolvent al Colegiului Dobrogean Spiru Haret.

„Bullying – ul este un termen relativ nou pentru România, dar efectele sale sunt extrem de nocive pentru personalitatea elevului, aflată în formare la vârsta adolescenței, o vârstă extrem de delicată. Poate produce frustrări, conflicte interne sau chiar tulburări de personalitate pentru viitorul adult. Tema celui de-al doilea proiect este la fel de importantă: într-o lume bombardată de informație, uneori falsă în mod intenționat, trebuie să învățați să distingeți adevărul de manipulare. Trebuie să vă informați corect, pentru a nu ajunge simple instrumente”, a spus vicepreședintele Dumitru Mergeani la festivitatea de deschidere a celor două proiecte.

Profesorul Mihaela Condrat, coordonatorul proiectului „Wise and Inventive Screenagers”, a spus că la Colegiul Dobrogean Spiru Haret se învață limba Erasmus +, cadrele didactice și elevii fiind deciși ca și după implementare proiectele lor să obțină același punctaj ca la aprobare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*