Programul Național de Sprijin pentru agricultori, dezbătut la Tulcea

Întîlnire de lucru cu reprezentanții APIA. FOTO CJ Tulcea

Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a găzduit o întâlnire de lucru între reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Direcția Agricolă Județeană Tulcea și producătorii din județ activi în sectorul legume – fructe și vie-vin.

Întâlnirea a făcut parte dintr-o campanie de diseminare a informațiilor privind Programul Național de Sprijin 2014-2018, în prezența directorului general adjunct al APIA Constantin Bîrcă și a doamnei Adriana Chirea, director adjunct al Direcției Măsuri de Piață, Comerț Exterior din cadrul APIA. Scopul principal a fost acela de a prezenta informațiile necesare producătorilor din sectoarele legume – fructe și vie-vin pentru conștientizarea tuturor posibilităților de accesare a fondurilor europene destinate acestor sectoare.

De asemenea, au fost prezentate pe larg beneficiile asocierii producătorilor de legume și fructe în organizații recunoscute, respectiv în grupuri de producători sau cooperative, pentru a putea accesa ajutoare financiare comunitare. Accent deosebit s-a pus și pe activitatea de promovare a vinului din Dobrogea, ce beneficiază și ea de fonduri consistente.

La această întreunire, Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea, aceștia încurajând agricultorii tulceni să dezbată pe larg problemele pe care le au în activitate, pentru că o bună comunicare este condiția primordială a eficientizării activității.

„Rămân la ideea că județul nostru are două șanse reale de dezvoltare, iar acestea sunt turismul și agricultura. Cu sprijinul Uniunii Europene, județul nostru poate deveni extrem de atractiv pentru investitori și poate progresa din punct de vedere economic. Măsurile prezentate astăzi nu reprezintă altceva decât bani puși la dispoziție de Uniunea Europeană, iar noi, tulcenii, atât autoritățile publice, cât și investitorii, trebuie să facem toate eforturile pentru a reuși să obținem o pondere cât mai mare din aceste sume pe care Europa ni le oferă”, a spus în deschiderea ședinței vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*