Programul educațional „Săptămâna verde” continuă la ARBDD

Programul educațional „Săptămâna verde” continuă la ARBDD. FOTO ARBDD

Programul ”Săptămâna verde”, introdus la nivel național pentru prima oară în anul școlar precedent, continuă și în anul școlar 2023-2024. În luna octombrie, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a găzduit și susținut activități de educație ecologică, primind vizita, la sediu, a peste 168 de copii, însoțiți de cadre didactice.

Astfel, au fost derulate activități educaționale (prezentări, filme, discuții etc.) pentru creșterea gradului de conștientizare a tinerei generații asupra necesității protejării mediului înconjurător. Copiii au primit informații cu privire la geneza Deltei Dunării, biodiversitatea din Rezervația Biosferei Delta Dunării, unicitatea și valorile universale ale Rezervației, dezvoltare durabilă, cât și despre proiectele pe care Administrația Rezervației le desfășoară pentru conservarea unor specii periclitate etc. Toate informațiile oferite au fost adaptate fiecărei categorii de vârstă.

Activitățile s-au desfășurat atât în centrele de informare și vizitare sub îndrumarea responsabililor Centrelor de Vizitare/Informare și Educație Ecologică ale ARBDD, cât și în sălile de clasă, în cadrul școlilor din localitățile Crișan și Murighiol.

Totodată, în această perioadă, un grup de elevi însoțiți de cadre didactice au efectuat o vizită la sediul ARBDD în cadrul programului național „Școala altfel”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*