Program de dezvoltare antreprenorială pentru tinerii tulceni care vor să dezvolte o afacere

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea informează tinerii tulceni că în cadrul proiectului „CBC-DEBUS-Dezvoltarea inovatoare a educației antreprenoriale și stimularea noilor afaceri în regiunea transfrontalieră” pot beneficia de un program de formare antreprenorială, de scurtă durată, în urma căruia vor dobândi abilitățile necesare pentru a-și dezvolta propria afacere.

La acest program de formare antreprenorială se pot înscrie:

  • tineri interesați să participe la activitățile proiectului și conștienți de importanța abilităților antreprenoriale ca premise pentru succesul în viață;
  • tineri care intenționează să dezvolte noi afaceri;
  • tineri care au domiciliul sau locuiesc în comunitățile vizate în cadrul proiectului, respectiv în zona transfrontalieră eligibilă, și anume în județul Tulcea (România);
  • tineri care au vârsta de minimum 18 ani (vârsta minimă pentru înființarea unei afaceri);
  • tineri din grupa de vârsta 18 – 34 ani cu nivel de educație cel puţin 3 ISCED (tineri care au absolvit cel puțin studii liceale – minimum 12 clase fără Bacalaureat).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România Ucraina 2014 – 2020 și se implementează în perioada 24 martie 2020 – 23 noiembrie 2022, în parteneriat, după cum urmează:

  • Lider de proiect: Organizația Publică de Tineret „Noua Generație a Europei” (Ucraina);
  • Partener 1: Universitatea de Stat de Științe Umaniste din Izmail (Ucraina);
  • Partener 2: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (România);
  • Partener 3: Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Tulcea (România).

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității și accesului la educația antreprenorială prin dezvoltarea și implementarea unui program inovator de formare a abilităților antreprenoriale, pentru a sprijini dezvoltarea a cel puțin 75 de planuri de afaceri, până la sfârșitul implementării proiectului, cu scopul de a crea noi afaceri și locuri de muncă în viitorul apropiat.

Pentru detalii suplimentare tinerii interesați se pot adresa coordonatorului grupului țintă, domnul Eduard Costache din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, strada Grigore Antipa, nr. 10, camera 101, parter, tel. 0240 512 298, e-mail: elena.diaconu.tl@anofm.gov.ro sau pot accesa site-ul proiectului https://debus.newgeneration.od.ua/.

Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanțat de statele participante în program.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*