Profesorii de religie din Episcopia Tulcii s-au adunat în cadrul unei consfătuiri

Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Tulcii

Școala Generală ,,Alexandru Ciucurencu” din municipiul Tulcea a găzduit pe 19 septembrie  Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Tulcii.

Activitatea s-a desfășurat, cu binecuvântarea și prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii care a și deschis lucrările printr-un cuvânt de învățătură în care a subliniat mai multe idei, între care: ,,Menirea profesorilor de religie este aceea de a dezvolta legătura copilului cu Dumnezeu” sau ,,de a insufla tinerilor valorile spirituale ale Bisericii și ale neamului românesc” Despre importanța predării orei de religie, Preasfinția Sa a afirmat între altele: ,,Ora de religie se predă de 25 de ani și roadele nu încetează să se arate, fiindcă religia pregătește cetățeni pentru patria pământească, dar și cetățeni pentru patria cerească”

Alături de Preasfinția Sa au fost prezenți la eveniment Pc. Pr. Ionel Strat, inspector de specialitate și Pc. Pr. Neculai Felix, consilier eparhial. În continuare, Prof. Nicoleta Partebună a prezentat referatul ,,Educația creștină a copilului” după care, au fost prezentate, structura noului an școlar 2017 -2018, precum și raportul de activitate al inspectorului de specialitate și precizări metodice și legislative pentru noul an școlar.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și numărul 14 al Revistei ,,Catehetul tulcean”, revistă de spiritualitate și metodică profesorilor de religie din județ.
În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Visarion a acordat două distincții speciale: Diplomă de excelență preotului Ionel Strat, inspector de specialitate, pentru implicarea deosebită în organizarea taberei creștine ,,În căutarea unui prieten”, desfășurată la Tulcea în perioada 10 -24 iulie 2017, și Diploma Profesorul anului, doamnei Valerica Marin de la Școala Generală ,,Alexandru Cicurencu –Tulcea, pentru activitatea deosebită desfășurată la catedră în cursul anului școlar 2016 -2017.

Un loc special a fost alocat discuțiilor libere unde s-au dezbătut noutățile metodologice și s-au făcut propuneri de îmbunătățire a actului didactic pentru noul an școlar. S-au făcut referiri și recomandări privind: programele școlare, manualele, olimpiadele și concursurile din cursul anului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*