Primul weekend de după starea de urgență a scos pe șoselele din Tulcea, mulți șoferi iubitori de alcool

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 15 – 17 mai, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (alte preocupări, conducere sub influența băuturilor alcoolice, viteză neadaptată sau excesivă și abateri pietoni) și a faptelor antisociale .

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au aplicat 386 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 215.818 de lei, dintre care 127 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 61 pentru abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 48 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, oamenii legii au constatat șapte infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Nucarilor au depistat în data de 16 mai, un bărbat de 23 de ani, din comuna Bestepe, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Agighiol, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 17 mai, polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Grindu și I.C.Brătianu au depistat un bărbat de 27 de ani, din localitatea Grindu, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceiași zi, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat de 43 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada Elizeului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și la Turcoaia, polițiștii din cadrul Postului de Poliție au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Turcoaia, în timp ce conducea un auto, pe raza localității, fiind sub influenața băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 17 spre 18 mai, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat de 31 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada Constructorilor din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceiași perioadă de timp, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 59 de ani, din Tulcea în timp ce conducea un auto pe strada Elena Doamna, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii tulceni au întocmit dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*