Primul centru de vaccinare din județul Tulcea a devenit funcțional. Până pe 2 martie nu mai este nicio poziție liberă

Primul centru de vaccinare din județul Tulcea a devenit funcțional. FOTO Prefectura Tulcea

Primul centru de vaccinare din județul Tulcea, organizat în sala de sport Dan Pohariu din municipiul Tulcea, de pe strada Isaccei, nr. 20, a devenit funcțional începând de astăzi dimineață.

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan și primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, au fost prezenți în această dimineață la centrul de vaccinare pentru a se asigura că nu sunt probleme.

Din cele zece centre de vaccinare amenajate în județul Tulcea, cel din municipiu este singurul pentru care s-au asigurat fluxuri de vaccinare – două fluxuri de vaccinare, fiecare flux cu câte 60 de doze alocate pe zi.

„Județului Tulcea i-au fost repartizate numai două fluxuri de vaccinare, însemnând doar 120 de doze de vaccin pe zi, și doar într-unul din cele zece centre de vaccinare amenajate în județ. Vom solicita astăzi, în timpul videoconferinței cu coordonatorul național al campaniei de vaccinare, suplimentarea acestor fluxuri astfel încât capacitatea de vaccinare să se dubleze, cel puțin. Mă bucur că în mai puțin de 48 de ore tulcenii s-au programat pe toate cele 21 de zile pentru care platforma este deschisă pentru prima doză de vaccin, programarea automată fiind și pentru rapel în 21 zile de la administrarea vaccinului. Altfel spus până pe 2 martie nu mai este nicio poziție liberă asta însemnând că 2.520 de tulceni s-au înscris deja prin intermediul acestei platforme de vaccinare la centrul de vaccinare de la Sala de sport Dan Pohariu din Tulcea” a transmis prefectul județului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan.

De luni, pentru personalul sanitar din județul Tulcea, la centrele de vaccinare din Tulcea (Colegiul Medicilor și Secția Psihiatrie) și Măcin (Spitalul orășenesc) se va efectua rapelul, respectiv a doua doză de vaccin, conform programărilor din prima etapă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*