Primarul din Jurilovca, Eugen Ion, îi solicită premierului Florin Cîțu să explice formula de calcul prin care a alocat banii la rectificarea bugetară

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca. FOTO Paul Alexe

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, îi solicită premierului Florin Cîțu să explice formula de calcul prin care au fost alocați banii la recenta rectificare bugetară.

Eugen Ion a mai afirmat că solicită și Prefecturii Tulcea să pună la dispoziția opiniei publice adresele prin care primăriile au transmis necesar de bani până la finalul anului.

“În calitate de președinte al filialei Tulcea a Asociației Comunelor din România și de primar al Comunei Jurilovca, îl provoc pe prim-ministrul Florin Cîțu să ne explice care a fost formula de calcul pentru alocarea sumelor aberante pentru comunele non-PNL din județul nostru la ultima rectificare bugetară făcută în bătaie de joc față de locuitorii acestei țări.

Solicit, de asemenea, Prefecturii Tulcea să pună la dispoziția opiniei publice adresele prin care primăriile din județ au transmis necesarul pentru fiecare capitol bugetar până la sfârșitul anului, în funcție de nevoile lor. O simulare de consultare – pentru că alocările au fost făcute strict pe considerente politice si fără niciun fel de legătură cu realitatea din comunitățile noastre”, a spus Eugen Ion.

El a lansat mai multe întrebări legate de această rectificare bugetară.

“Având în vedere dezastrul pe care premierul demis al României l-a creat cu această rectificare de buget, întreb:

din ce bani vor aloca primăriile non-PNL sumele necesare școlilor pentru achiziția de măști și materiale dezinfectante pentru siguranța elevilor în mijlocul celui mai dur val al crizei sanitare generate de COVID-19?

cum vom asigura căldura în școlile și grădinițele din mediul rural în această iarnă?

din ce fonduri vom putea acoperi asistența socială la nivelul comunităților noastre (unde avem mari restanțe, deși 90% din aceasta este datoria Guvernului) știind că vorbim de cele mai vulnerabile categorii – persoane cu dizabilități, bolnavi cu afecțiuni grave, persoane aflate în sărăcie extremă?

cu ce fonduri vom putea închide până la sfârșitul anului proiectele pe fonduri europene pe care le avem în derulare?”, a transmis primarul din Jurilovca.

El a explicat că PSD nu a făcut același lucru atunci când era la guvernare.

“În cazul în care vreun simpatizant PNL ar fi tentat să răspundă „PSD a făcut la fel”, vă las mai jos două tabele care arată, prin comparație, felul în care am înțeles noi să facem administrație în ultimii ani și cum crede PNL-ul că trebuie să meargă lucrurile în România:
– 2019 – PSD alocă sume corecte, adaptate la nevoile reale ale tuturor UAT-urilor din județ, indiferent de culoarea lor politică;
– 2020 – cele 19 primării PNL din județ primesc 15 milioane de lei, aproape dublu față de cele 30 de primării PSD, care au primit împreună doar 8 milioane de lei.
– 2021 – același tip de alocare discreționară, în avantajul primăriilor PNL.

Ca notă de final, aș vrea să îi rog pe toți locuitorii care NU au norocul să trăiască într-o comunitate condusă de PNL, să își amintească la următoarele alegeri de acest exemplu de guvernare împotriva românilor.Când candidații PNL vor veni la poarta dumneavoastră să vă ceară votul, nu uitați să îi întrebați de ce #echipeicâștigătoare nu i-a păsat de școlile și de elevii din mediul rural, de proiectele de dezvoltare locală, de cei mai vulnerabili dintre ai noștri acum, când este cea mai mare nevoie de sprijinul Guvernului față de toți locuitorii acestei țări?”, a mai precizat Eugen Ion.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*