Primăriile din județul Tulcea pot obține fonduri pentru a oferi internet gratuit în locurile publice

Primăriile pot oferi internet gratuit accesând fonduri europene

Municipalitățile se pot înregistra iar mai târziu pot depune cereri de finanțare a punctelor de acces #internet #wireless #gratuit în spațiile publice, prin intermediul portalului web WiFi4EU, lansat pe 21 martie de Comisia Europeană.

Localitățile din toată Europa sunt invitate să se înregistreze, înainte de lansarea primelor cereri de proiecte la jumătatea lunii mai, pentru a obține finanțare europeană pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Programul WiFi4EU oferă bonuri (vouchere) în valoare de 15.000 EUR pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice: biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice ș.a.

Localitățile pot utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane EUR din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8 000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

Etapa de înregistrare: începând cu data de 20 martie 2018, localitățile ar trebui să se înregistreze pe portalul www.WiFi4EU.eu.

Etapa de depunere a cererilor: la mijlocul lunii mai 2018 vor putea fi depuse primele cereri de finanțare, localitățile înregistrate putând solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU (în valoare de 15 000 EUR fiecare). Bonurile valorice vor fi distribuite pe principiul „primul sosit, primul servit”.

Etapa de atribuire: Comisia va anunța cele 1.000 de localități care vor primi finanțare în prima etapă, asigurând un echilibru geografic. Fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice.

În următorii doi ani vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU.

Rețele finanțate prin #WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*