Primăria Turcoaia a cerut ajutorul Prefecturii Tulcea pentru a face față inundării unui teren agricol

Localitatea Turcoaia este afectată de inundații

Un teren agricol și o pășune de pe raza comunei Turcoaia, au fost afectate de creșterea nivelului apelor Dunării care s-au infiltrat prin digul de protecție. Autoritățile locale acționează cu motopompe dar au cerut și ajutorul Prefecurii Tulcea.

Situația a apărut în Turcoaia încă din luna februarie, când, din cauza curenților puternici, apa Dunării s-a infiltrat prin digul de protecție și a inundat aproximativ zece hectare de teren agricol și pășune. Au fost montate motopompe, pentru funcționarea acestora fiind aprobat de către autoritățile locale din Turcoaia, bugetul de 10.000 de lei. Suma de bani este necesară pentru plata curentului electric consumat de motopompe.

„Momentan, situația nu este gravă la Turcoaia. Ni s-a cerut ajutor pentru suplimentarea energiei electrice, fiind anunțate ploi abundente și creșterea Dunării și mai mult. Vom analiza această cerere“ a precizat prefectul de Tulcea, Lucian Furdui.

Practic, autoritățile din Turcoaia se apropie de valoarea maximă calculată pentru plata facturilor de energie electrică a motopompelor, iar acum cer un ajutor financiar pentru a le putea menține în funcțiune.

Prefectul Lucian Furdui a mai declarat că după ce vor trece inundațiile, un reprezentant al Direcției Agricole se va deplasa la Turcoaia pentru a vedea exact ce suprafață a fost afectată de inundații, cu ce era semănată și care este valoarea pagubelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*