Primăria Tulcea intenționează să amenajeze un parc geologic și de agrement în municipiu

Municipiul Tulcea, vedere de la Monument. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Tulcea intenționează să transforme Cariera „Bididia II” situată în sud-estul Municipiului Tulcea, în vecinătatea
pădurii Bididia într-un parc geologic și de agrement, atrăgând fonduri europene. În acest scop, municipalitatea a inițiat o consultare publică.

Proiectul are drept scop valorificarea superioară a terenului degradat al unei foste exploatări, prin realizarea unui cadru adecvat in care activitățile practice să se îmbine cu cele recreative.

Astfel, pentru valorificarea potențialului științific și pentru reabilitarea terenului, Primăria Tulcea propune construirea unui parc geologic și de agrement în incinta carierei “Bididia II”.

Parcul geologic și de agrement va avea ca destinație tematică grădina geologică și muzeul mineritului din Dobrogea, fiind cuprinse în ansamblul general al parcului de agrement în care se vor putea desfășura activități recreative și sportive.

Principalele funcțiuni și zone propuse în parcul tematic sunt:

  1. Amenajarea unei grădini geologice reprezentativă pentru Dobrogea – funcțiune cu caracter educațional;
  2. Construcția unui amfiteatru după modelul cetăților grecești, ca mărturii ale civilizației de pe întreg teritoriul dobrogean și a vestigiilor paleocreștine din perioada bizantină – funcțiune cu caracter social;
  3. Parc de agrement cu spațiu verde, loc de joacă pentru copii, dotate cu mobilier urban, lac de agrement în vatra carierei alimentat din pânza freatică, tiroliană, fântână arteziană, grupuri sanitare – funcțiune cu caracter estetic și turistic;
  4. Zonă administrativă a parcului, parcare auto.

Potrivit proiectului, banii ar urma să vină din Fondul European de Dezvoltare Regională – 85%, Bugetul de stat – 13% și Bugetul local, 2%, din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru cei interesați, informații suplimentare pot fi solicitate până la data de 29 martie de la sediul Primăriei Municipiului Tulcea, etaj 1, cam.102bis, proiecte@primaria-tulcea.ro, telefon 0240515760, int.104. Fişa de proiect a investiţiei poate fi consultată la sediul Primăriei Tulcea, la avizier, precum şi pe pagina de internet: www.primariatulcea.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*