Primăria Tulcea achiziționează o ambarcațiune modernă pentru trecerea peste Dunăre

Municipiul Tulcea, vedere de la Monument. FOTO Cătălin Schipor

Orașul Tulcea se confruntă cu un nivel tot mai ridicat al traficului între comunitatea din suburbia Tudor Vladimirescu și municipiu, astfel că s-a identificat nevoia de a achiziționa un mijloc de transport modern, caracterizat prin confort, siguranță și un nivel redus de poluare.

FLAG DELTA-Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabila în Delta Dunării a depus o cerere de finanțare, pe fonduri europene, pentru proiectul „Facilități de acces între zona pescărească din suburbia Tudor Vladimirescu și Municipiul Tulcea – Achiziție ambarcațiune”. Acesta a fost selectată pentru finanțare, valoarea finanțării nerambursabile pentru acest proiect este de 1.476.258,73 lei.

În cadrul proiectului, Primăria Tulcea urmează să se achiziționeze o ambarcațiune care să asigure accesul comunității din suburbia Tudor Vladimirescu la serviciile oferite de centrul urban al municipiului Tulcea. Infrastructura de transport persoane propusă a fi achiziționată va fi construită după o documentație de proiectare avizată de către Autoritatea Navală Română (ANR).

Municipiul Tulcea, prin societatea SC Transport Public SA, desfășoară activitate de transport public naval pentru asigurarea transportului de persoane între oraș și suburbia Tudor Vladimirescu, situată peste Brațul Tulcea al Dunării maritime. Din anul 2010, societatea a procedat la punerea în funcțiune a unei nave, operată cu personal navigant propriu. Cu toate acestea, actuala navă de pasageri nu corespunde întru totul nevoilor comunității din suburbia Tudor Vladimirescu, fiind necesară o ambarcațiune care să asigure confortul și siguranța pasagerilor, precum și reducerea emisiilor de carbon și a gazelor cu efect de seră.

De asemenea, conectarea suburbiei Tudor Vladimirescu de centrul urban va facilita accesul la locuri de muncă în zona orașului, îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii suburbiei care valorifică produsele agricole pe piața din Tulcea, precum și accesul la serviciile de bază (cabinete medicale, învățământ, centre comerciale și alte servicii inexistente de cealaltă parte a Dunării) și participarea întregii comunități, în general, la viața orașului.

Ce caracteristici va avea noua navă

Pentru estimarea costurilor investiției au fost solicitate oferte pentru o ambarcațiune destinată transportului/ transferului de pasageri peste fluviul Dunărea în municipiul Tulcea, cu următoarele caracteristici tehnice minimale:

  • Lungime maximă – 20 m;
  • Propulsie diesel sau hybrid (electric + diesel);
  • Salon de pasageri închis, cu climatizare (încălzire/ răcire, după caz);
  • Nr. pasageri 50+2;
  • Grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilități);
  • Instalație de panouri fotovoltaice, după caz;
  • Documentație de proiectare avizată ANR.

De menționat ar fi că Primăria Tulcea va mai beneficia de finanțare prin FLAG Delta și pentru alte două proiecte, respectiv „Promovarea potențialului natural și cultural al zonei FLAG prin mobilitatea și diversificarea evenimentelor outdoor din municipiul Tulcea” și „Facilități de acostare pentru ambarcațiuni pe Lacul Ciuperca din Municipiul Tulcea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Tudor Vladimirescu este o suburbie a municipiului Tulcea ! Este firesc , ca noaptea , suburbia sa fie complect izolata ? Traim in Evul Mediu ? Eu votez pentru un banal pod , macar , pietonal , peste Dunare , sa poata tulcenii de acolo sa treaca Dunarea si noaptea si iarna cand curg sloiuri pe Dunare ! Un pod pietonal nu-i mare lucru , sunt accesibile fonduri europene pentru asa ceva , doar ca este vorba de munca, asa ca …mai tango ! Ne-am invatat asa, sa traim cu 2-3 sute de ani in urma! Este jenanta si rusinoasa situatia asta! Oamenii au ajuns pe Luna si noi nu putem face un podet peste Dunare , chiar daca ar trebui sa urcam si sa coboram si niste trepte ! Nu uitati , Tulcea se intinde pe ambele maluri ale Dunarii si primarul municipiului este primar si pe malul stang al Dunarii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*