Primăria Tulcea a pus gând rău garajelor transformate în locuințe de vara sau bucătării

Trafic rutier în municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Așa cum se practică în toată țara, și tulcenii și-au transformat garajele aflate pe domeniul public în bucătării, loc de dormit peste vară, sau depozite de murături. În această situație, autoritățile locale iau în calcul varianta să demoleze aceste garaje.

Lipsa parcărilor este cap de afiş într-o agendă a doleanţelor tulcenilor, spun reprezentanții autorităților publice locale. Pentru a face loc parcărilor supraetajate, pe care și le doresc oamenii, o soluție ar fi demolarea garajelor care și așa nu sunt folosite pentru a adăposti mașini, ci sunt folosite la o grămadă de alte lucruri care nu au treabă cu acest lucru.

Pe acest subiect, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca spune că trebuie luată o decizie fermă.

„Orașul este sugrumat. Din punctul meu de vedere numai niște parcări supraetajate ar rezolva problema.
Aceste parcări pot fi realizate pe terenurile ocupate în prezent de garaje. Un garaj, de exemplu, ocupă două locuri de parcare. Din păcate, o parte dintre cetățeni, au înțeles să transforme aceste garaje în bucătării sau depozite de iarnă pentru murături. Mașina este parcată în continuare pe domeniul public astfel că spațiul destinat parcării pentru cetățenii proprietari de automobile care nu au garaj devine inutilizabil. La fel și trotuarele.
Trebuie să luăm o decizie și să gândim foarte bine strategia urbanistică a orașului pe viitor. Acolo unde se constată că demolarea acestor garaje face loc unor parcări supraetajate în interesul majorității cetățenilor proprietari de automobile atunci vom proceda în această direcție”, a declarat Andaluzia Luca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Mergeți vă rog,pe strada Podgoriilor,de la Enel în sus și o să constatați că 90% din garaje sunt folosite ca bucătării de vară,nu mai spun că unii au 2 garaje și stau la case s-au bloc și țin mașinile în fața blocului,mai sunt și alte locații,nu numai acolo.

  2. La blocurile de pe Mircea Voda , în garajele de la parter , s-au făcut birouri sau sedii de firme la care vin clienți care parchează tot pe domeniu public iar când venim de la munca nu avem loc sa parcam

  3. Și totuși dacă ați asfaltat varianta, ați terminat de asfaltat acest oraș?, O mica paranteza ( și aceste parcări etajate vor fi cu plata presupun , un leu ,2 ,3 ) administrate de oameni dubioși , prietenii primăriei sau a consiliului local) nu va mă saturati

  4. Și la noi în cartier este un garaj făcut de un șmecher după revoluție, chiar pe spațiul verde… Bineînțeles că la construit mai mare decât stasul, ca deh, avea relații omul.. Din acel timp, acest garaj, a fost vândut de cel puțin 4 ori, ultimul preț cu care sa vândut anul acesta a sărit de 7500 de euro, dar niciunul dintre proprietari nu și a ținut masina în el, ci tot pe locurile celorlalți proprietari de auto.. Singura soluție, ar fi dărâmarea tuturor garajelor din oraș, asta pentru a nu lăsa loc de interpretari..

  5. Desigur, parcările supraetajate ar rezolva preblema legată de lipsa parcărilor. Dar, ce te faci când cei care dețin aceste garaje, lucrează la Primăria Tulcea. Mai aveți voie să le demolați garajele ????

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*