Primăria Tulcea a lansat planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice

Primăria Tulcea a lansat planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice. FOTO: CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 10 februarie, alături de primarul municipiului, Ștefan Ilie, deputatul George Șișcu, directorul INCDPM București, Gyorgy Deak și directorul INCDDD Tulcea, Marian Tudor, la conferința de lansare a proiectului „Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea“.

Promotorul proiectului este UAT Municipiul Tulcea în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare și Protecția Mediului București. Prin acest proiect se propune inventarierea emisiilor de gaze cu efect de seră, analiza climatului actual și prognozat, analiza riscurilor și vulnerabilităților la schimbările climatice, identificarea și descrierea acțiunilor pentru completarea planului de adaptare și atenuare la schimbările climatice al municipiului Tulcea.

„Salut prezența celor două prestigioase institute de cercetare și mă bucură faptul că echipa de la institutul de cercetare bucureștean este compusă din tineri specialiști care percep mai bine decât noi problematica schimbărilor climatice.

Cu toții avem o responsabilitate față de mediul înconjurător pentru că, așa cum spune proverbul, pământul nu este o moștenire de la strămoșii noștri, ci este un împrumut de la copiii noștri.

Mă bucur că nu doar instituțiile publice sunt angrenate în aceste activități, ci și persoanele fizice și juridice care se implică din ce în ce mai mult în găsirea de soluții pentru adaptarea la schimbările climatice. În acest sens, sunt numeroase exemple de societăți private care și-ai montat stații de încărcare electrice sau care și-au instalat panouri fotovoltaice, inițial în baza unui raționament economic, dar cu efecte benefice pe termen lung pentru protecția mediului.

Felicit Primăria municipiului și echipa de implementare a proiectului și vă doresc mult succes în continuare!“, a declarat administratorul public Dumitru Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*