Primăria Niculițel are în implementare proiecte cu fonduri europene în valoare de peste trei milioane de lei

Primăria comunei Niculițel

Primăria Niculițel a atras în ultima lună finanțare europeană în valoare de peste trei milioane de lei în cadrul a două proiecte ce privesc eficientizarea consumului de energie la sediul instituției, respectiv implementarea unui ecosistem digital ce vizează implementarea unor măsuri de simplificare a accesului cetățenilor la nivelul administrației publice locale.

Astfel, la începutul lunii aprilie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind implementarea unui „Ecosistem digital interconectat și integrat în cadru ITI Tulcea – UAT Comuna Niculițel”, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Valoarea proiectului este de 1.475.420 de lei, contribuția autorităților locale fiind de numai două procente, respectiv de 29.508,40 lei. Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2022 și 2023 și prevede achiziția de calculatoare și a unui sistem informatic găzduit în cloud, precum și personalizare formulare SMART pentru beneficiari de servicii publice interconectate cu celelalte instituții publice din cadrul ITI.

Reprezentanții Primăriei Niculițel spun că acest ecosistem digital interconectat și integrat ce urmează a fi implementat vizează fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale.

„Acest proiect va avea ca obiective consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul comunei Niculițel în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor prevăzute prin Codul Administrativ, prin implementarea de măsuri de digitalizare menite să ajute la standardizarea modului de lucru”, au precizat sursele citate.

De asemenea, comuna Niculițel va beneficia de peste 1,7 milioane de lei în cadrul unui proiect cu finanțare europeană ce prevede eficientizarea consumului de energie la sediul primăriei.

Cererea de finanțare, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, a fost depusă în luna februarie a anului trecut, iar contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

„Se vor face lucrări de reabilitare și modernizare pentru condiții optime de desfăşurare a activității pentru Primăria Niculițel. Se vor executa lucrări atât pentru eficientizarea consumului de energie, cât și de refacere a finisajelor atât la interior cât si la exterior”, a explicat primarul Florin Sechila.

Valoarea totală a proiectului este de 1.751.293,38 lei, iar contribuția proprie în proiect a comunei Niculițel este de 190.100 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de două procente din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 35.740,68 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

De asemenea, Primăria Niculițel a depus o cerere de finanțare pentru introducerea de gaze naturale în comună, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Valoarea totală a investiției este în cuantum de 30.869.359,15 lei, de la bugetul local urmând să asigurăm suma de 1.245.703,32 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului. Rețeaua de distribuție va avea o lungime de aproape 40.000 de metri și va conecta 1.570 de gospodării din comună”, a mai precizat primarul Florin Sechila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*