Primăria Murighiol se pregătește să taxeze localnicii pentru cât gunoi aruncă. Strategia, implementată de o firmă din Brașov, costă 15.000 lei

Primăria Murgihiol. FOTO Paul Alexe.

Produci mai mult gunoi? Primăria Murighiol vrea să te taxeze mai mult!

Administrația locală de la intrarea în Delta Dunării a achiziționat recent servicii de consultanță în afaceri și management de la o firmă cu sediul în Brașov. Misiunea acestei firme este să creioneze strategia pentru taxa de salubrizare. Costul acestei strategii este de peste 15.000 lei.

Primul pas va fi acela de scriere a regulamentului local de instruire și aplicare a taxei de salubrizare pentru utilizatorii din comună pe ideea “Plătește cât arunci”.

Compania se va ocupa apoi de documentația aferentă proiectului, proiectul de hotărâre a Consiliului Local, referatul de aprobare, precum și raportul de specialitate.

Firma aleasă este “Servicii HR 3 Start SRL”, înființată în 19 octombrie 2022 și administrată de Sanda Gheorghe.

Taxa de salubrizare a fost, până anul trecut, de 90 lei/an. Murighiol nu folosește serviciile unei companii precum JT Grup, ci are societatea proprie care strânge gunoiul – SC Utilități și Servicii Publice Murighiol SRL. Firma avea, la finalul lui 2021, o cifra de afaceri de 985.753 lei și un profit negrativ.

Primăria Murighiol a strâns, în anul 2022, doar 60% din contribuțiile datorate pentru salubrizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*