Primăria Murighiol organizează prima ediție a festivalului de artă “Film în sat”. Evenimentul are loc între 13 și 15 octombrie, iar intrarea este liberă

Primăria Murgihiol. FOTO Paul Alexe.

Primăria Murighiol organizează, în perioada 13 – 15 octombrie, prima ediție a festivalului de artă “Film în sat”, iar intrarea va fi liberă.

Primăria Murighiol a anunțat că acest eveniment va avea loc pe stadionul din localitate și este realizat în parteneriat cu Asociația Cuzin Toma „Dacă eu pot, poți și tu”.

Primarul Filip Ivanov a explicat pentru TLnews importanța acestei eveniment.

“Proiectul vizează revitalizarea vieții culturale din comuna Murighiol prin proiecții de film și organizarea unui grup de activități cultural artistice (expoziții de artă vizuală, concerte, ateliere pentru copii etc.), precum si implicarea locuitorilor în aceste tipuri de activități indiferent de segmentul de vârstă (tineri, adulți, persoane de vârsta a treia)”, a spus primarul Filip Ivanov.

Festivalul debutează pe 13 octombrie, de la ora 18.

“Film în Sat oferă participanților oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni și contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul din Murighiol, iar în programul serii se regăsește scurtmetrajul „La marginea zilei”, care va rula în prezența actriței Andreea Grămoșteanu, precum și filmul de lungmetraj „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), cu Vlad Logigan, Sânziana Tarța și Gheorghe Visu în rolurile principale”, au anunțat organizatorii de la Asociația Culturală Cuzin Toma.

Sâmbătă, pe 14 octombrie, iubitorii de muzică au parte de două concerte: de la ora 17:00, concert Marius Mihalache iar de la 19:00, concert Mihai Mărgineanu, alături de trupa sa.

„Libertatea”, noul film al regizorului Tudor Giurgiu, inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989, va rula de la ora 20:00 în prezența unor membri ai echipei. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului: Iulian Postelnicu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Andreea Grămoșteanu, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Alex Bogdan, Marius Manole, Leonid Doni, Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Laurențiu Bănescu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras.

Programul Film în Sat include și o serie de ateliere, care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților sau adulților, precum cele de desen, chimie, broderie, împletituri locale, dar și lansări de carte sau ateliere și discuții de conștientizare a problemelor de mediu locale și soluții.

Primăria Murighiol caută voluntari pentru acest eveniment. Persoanele doritoare trebuie să aibă vârsta peste 15 ani, o stare de sănătate corespunzătoare și să nu aibă antecedente penale.

Evenimentul, aflat la prima ediție, este organizat și finanțat de Asociația Cuzin Toma, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Murighiol. Intrarea este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*