Primăria Hamcearca investește în viitorul tinerilor din comună și achiziționează tehnologie IT în valoare de peste 250.000 de lei

Primăria Hamcearca. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Hamcearca investește peste 250.000 de lei, fonduri nerambursabile, în achiziția de echipamente IT pentru profesorii și elevii din comună.

Investiția este făcută în cadrul proiectului „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Hamcearca, județul Tulcea”, cu o valoare totală de 252.419,17 lei. Din această sumă, valoarea cofinanțării eligibile din partea comunei Hamcearca este de mai puțin de 5.000 de lei, iar cea neeligibilă de 6.900 de lei, în timp ce finanțarea nerambursabilă acordată de AM POC/OIPSI este 240.608,79 de lei.

„Întotdeauna ne gândim la viitor, la viitorul copiilor din comuna Hamcearca și la cum putem veni în sprijinul lor pentru a fi la curent cu tehnologia. Ne dorim ca elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Hamcearca să aibă aceleași șanse cu elevii din mediul urban”, spune primarul Ion Acceleanu.

Proiectul prevede achiziția de tablete, echipamente și dispozitive necesare desfășurării activităților didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, respectiv Școala Gimnazială Hamcearca.

„De aceste echipamente IT de ultimă generație, între care 87 de tablete, cu conexiune la internet gratuită timp de cel puțin 24 de luni, 10 laptopuri, șase camere web video-conferință, șase table interactive, șase routere wireless și șase sisteme all-in-one, vor beneficia toți copiii încadrați in sistemul de învăţământ al școlii din comuna Hamcearca, precum și cadrele didactice care îi coordonează”, a detaliat edilul.

Inițial, contextul achiziționării echipamentelor IT care fac obiectul acestui proiect a fost guvernat de Ordonanța de urgență nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2. Acum măsura vizează interesul de a asigura în bune condiții desfășurarea activităților didactice, respectiv de a asigura desfășurarea în bune condiții a serviciului public de educație.

„Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv 21 septembrie 2021, în prezent acesta aflându-se în faza de achiziție/ livrare echipamente. Curând vom face recepția și punerea în funcțiune”, a mai precizat primarul Ion Acceleanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*