Primăria Hamcearca a achiziționat un tractor cu ajutorul căruia va fi tăiată vegetația de pe malul lacului

Tractorul Primăriei Hamcearca. FOTO Primăria Hamcearca

Primăria Hamcearca a achiziționat un tractor cu ajutorul căruia va fi tăiată vegetația de pe malul lacului, acest lucru înlesnind deplasarea pe apa atât a pescarilor, dar și a turiștilor.

Primăria Hamcearca a depus în cadrul Programului Operațional Pescuit si Afaceri Maritime, Flag Macin – Măsura 2 – Protejarea mediului, valorificarea patrimoniului natural și cultural si creșterea calității vieții in zona pescăreasca Dunărea Veche – Brațul Măcin, proiectul “Achiziție utilaje pentru întreținere zona agrement comuna Hamcearca, județul Tulcea”.  Valoarea proiectului este de aproape 500.000 de lei.

Primăria a reușit să achiziționeze un tractor dotat cu echipamente – braț de ridicare, cupă și tocător de vegetație.

“Utilajul va fi folosit pentru a tăia mecanizat vegetația de pe malul lacului, pentru strângerea, transportul și depozitarea acesteia într-un punct de colectare stabilit de Primăria Hamcearca. Aceasta va contribui la menținerea curățeniei și a aspectului îngrijit al zonei de agrement”, a declarat primarul din Hamcearca, Ion Acceleanu.

Comuna Hamcearca deține 13 pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcațiunilor. Această infrastructură este esențială pentru a sprijini atât pescarii în practicarea activităților lor, cât și comunitatea locală și turiștii care vizitează zona. De asemenea, comuna dispune de o barcă cu motor și un peridoc compatibil, utilizate pentru întreținerea periodică și ecologizarea lacului, cu implicarea angajaților primăriei și sprijinul comunității locale. În plus, sunt disponibile 12 bărci cu vâsle și un alt peridoc compatibil, punându-se la dispoziția populației și turiștilor pentru activități recreative, cum ar fi pescuitul sportiv și plimbările de agrement.

Pentru desfășurarea în condiții optime a activităților de agrement este nevoie de eliminării vegetației spontane, a plantelor de pe malul lacului. Această acțiune se realizează prin tăiere mecanică, urmată de colectarea și transportul materialelor vegetale rezultate în afara zonei de lucru. Aceste materiale vegetale sunt ulterior preluate de către firme specializate.

Astfel, achiziționarea unui tractor echipat cu un tocător de vegetație, un braț de ridicare și o cupă metalică a reprezentat o soluție eficientă pentru îmbunătățirea procesului de gestionare a vegetației de pe malul lacului. Tractorul, echipat cu tocătorul de vegetație, permite tăierea mecanizată a vegetației.

De asemene, pe lângă beneficiile aduse zonei de agrement, acest tractor are și capacitatea de a fi utilizat în întreținerea drumurilor comunale și poate fi utilizat pentru deszăpezire și pentru răspândirea de material antiderapant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*