Primăria Casimcea va achiziționa sisteme inteligente de management local în cadrul unui proiect de peste două milioane de lei

Primăria Casimcea. FOTO TLnews
Primăria Casimcea. FOTO TLnews

Primăria comunei Casimcea a demarat un proiect cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o valoare totală ce depășește două milioane de lei, ce prevede achiziționarea de sisteme inteligente de management local.

„Investiția permite achiziționarea de TIC, respectiv tehnologia necesară pentru prelucrarea informației, adică procurarea, procesarea, stocarea, convertirea și transmiterea acesteia. În particular este vorba despre îmbunătățirea managementului local, de exemplu sisteme pentru siguranța în trafic, sisteme de monitorizare, sisteme de eficientizarea interacțiunii cu publicul etc”, a explicat primarul comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă.

Potrivit edilului, prin acest proiect se urmărește, între altele, creșterea gradului de satisfacție a cetățenilor față de administrația publică locală, asigurarea unui climat civilizat, curat și sigur pentru cetățenii comunității, creșterea calității serviciilor publice și extinderea ariei de activitate a acestora, creșterea interacțiunii cu cetățenii comunității, încurajarea spiritului civic și a participării cetățenilor la actul de administrare, simplificarea procedurilor și scăderea timpilor de lucru și de așteptare în cadrul proceselor autorității publice locale, creșterea calității și gradului de utilizare a serviciilor publice comunitare, dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice și hybrid.

„Proiectul presupune achiziția și punerea în funcțiune a unui centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, sistem de monitorizare și siguranță a traficului, extindere sistem Wi-Fi în spațiile publice, achiziția unei drone pentru inspectarea zonelor sau situațiilor de risc, plata online a impozitelor și taxelor, ghișeu unic pentru mediul de afaceri și, nu în ultimul rând, stații de încărcare a autovehiculelor electrice”, a mai spus Gheorghe Țilincă.

Valoarea totală a proiectului este de 2.195.407,53 de lei, finanțare nerambursabilă prin PNRR. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni fiind prevăzut să se finalizeze în luna decembrie a anului 2024.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*