Prelungirea termenului de valabilitate a tuturor actelor de reglementare emise în anul 2023, utilizate în activitatea de pescuit comercial în perimetrul R.B.D.D. până la sfârșitul perioadei de prohibiție din anul 2024

Prelungirea valabilității actelor de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în RBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că, în baza atribuțiilor și prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizia Guvernatorului ARBDD nr. 559/20.12.2023 prelungirea până la sfârșitul perioadei de prohibiție din anul 2024 a termenului de valabilitate a tuturor actelor de reglementare emise în anul 2023, numai pentru activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Decizia a fost adoptată având în vedere că este necesară publicarea Ordinului privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit alocate pentru anul 2024 și a Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare și a centrelor de primă vânzare în vederea desfășurării activității pe anul 2024.

Decizia a fost emisă în conformitate cu următoarele acte normative:

– Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării” cu modificările și completările ulterioare;

– H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările și completările ulterioare;

– Ordinul nr. 126/807/2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate;

– OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu modificările și completările ulterioare.

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*