Prefectura Tulcea pregătește spații de izolare pentru eventualele cazuri de coronavirus

Serviciul de Ambulanță Tulcea 112. FOTO Cătălin Schipor

La sediul Prefecturii Tulcea a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca urmare a cererii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Tulcea care a solicitat sprijin pentru identificarea unor spații în care să poată fi asigurată, la nevoie, carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de Coronavirus (2019nCoV) în cazul în care situația epidemologică o va impune.

În acest sens, Instituția Prefectului – Județul Tulcea a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid spații care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare).

În cadrul ședinței CJSU s-au identificat ca posibile spații pentru carantinare următoarele: 30 de spații cazare puse la dispoziție de către un agent economic, doua apartamente în orașul Tulcea puse la dispoziție de primăria orașului, un apartament în comuna Luncavița (3 camere) puse la dispoziție de primăria localității și Centrul de informare din localitatea Jijila pus la dispoziție de primărie.

Prefectul Alexandru-Cristian Iordan a transmis celor prezenți că este vorba doar de o evaluare a inventarului imobiliar necesar unei situații de urgență, probabilitatea ca acesta să se întâmple fiind extrem de mică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*