Prefectura Tulcea a început campania de distribuire de alimente pentru persoanele defavorizate

a început campanie de distribuire de alimente pentru persoanele defavorizate

La nivelul județului Tulcea a început distribuirea produselor alimentare, tranșa a patra, achiziționate de Guvernul României prin Programul operațional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD”. Acțiunea este coordonată de Instituția Prefectului – Județul Tulcea, iar pachetele sunt distribuite către beneficiari prin intermediul autorităților publice locale.

„La nivelul județului Tulcea urmează să beneficieze de acest sprijin 9.559 de persoane. Până la sfârșitul lunii vom distribui pachetele alimentare către toate UAT-urile din județ. Mulțumesc pe această cale colegilor din UAT-uri pentru efortul depus în implementarea acestui program guvernamental. Primăriile au la dispoziție 60 de zile, de la data recepției, pentru a finaliza distribuirea către beneficiar”, a declarat prefectul județului Tulcea, Alexandru-Dan Munteanu.

Fiecare pachet cu alimente conține cinci kg de făină albă de grâu, patru kg de mălai, două pungi a câte 400 grame de paste făinoase, patru litri de ulei, două kg de zahăr, patru kg orez, cinci conserve de carne de vită, trei conserve de carne de porc, cinci pateuri de ficat de porc, două borcane/ cutii metalice cu compot de fructe, un borcan/ cutie cu gem de fructe și un gem de fructe dietetic.

Beneficiarii acestor pachete sunt:

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Potrivit prefecturii Tulcea, 14 comune au recepționat până în prezent pachetele cu alimente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*