Prefectura Tulcea a anunțat data stabilită pentru alegerile europarlamentare – 26 mai

Alegeri europarlamentare

Guvernul a stabilit oficial ziua de 26 mai 2019 pentru alegerile europarlamentare şi programul calendaristic, a anunțat Prefectura Tulcea. Astfel, cu 60 de zile înainte de ziua de referință, adică până la data de 28 martie, ora 24:00, trebuie depuse şi înregistrate candidaturile.

În 26 mai 2019, cetățenii vor alege 33 de membri din România pentru Parlamentul European. Lista completă a candidaților va fi disponibilă pe pagina autorităților, după ce perioada de înscriere se încheie. De asemenea, s-au aprobat o serie de măsuri pentru buna organizare şi desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019.

Sunt prevăzute reglementări cu privire la garantarea organizării în mod liber, corect și sigur a alegerilor europarlamentare din luna mai 2019, prin măsuri de prevenire și combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securităţii cibernetice şi a protecției datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral, precum și prin consolidarea caracterului european, democratic şi eficient al alegerilor.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*