Prefectul județului Tulcea a pus în discuția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca laboratorul DSV să prelucreze analize pentru depistarea COVID – 19

Verificări în laborator. FOTO Thisisengineering

La iniţiativa prefectului judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, la şedinţa Centrului de coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost invitat să participe şi dr. Paul Bria, şef Serviciu Laborator din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În cadrul discuţiilor purtate s-a analizat posibilitatea ca laboratorul de la Tulcea să poată prelucra probele prelevate de la persoanele asupra cărora există suspiciunea de înfectare cu virusul COVID-19.

„Procedura de lucru a biologilor din cadrul instituţiilor sanitare din judeţul nostru va fi stabilită în această zi în cadrul unei şedinţe a factorilor de decizie din cadrul DSP, DSV şi SJUT“, au precizat reprezentanții Prefecturii Tulcea.

În cursul serii de ieri, 19 martie, de la Tulcea au fost prelevate şi transportate spre unul din centrele regionale de testare trei probe biologice de la tot atâtea persoane. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, revenit Italia săptămâna trecută, un bărbat de 49 de ani revenit din Germania la sfârşitul lunii trecute şi respectiv o femeie de 40 de ani care nu a călătorit în străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*