Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat sfânta liturghie arhierească la biserica din Smârdan

Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat sfânta liturghie arhierească la biserica din Smârdan. FOTO Episcopia Tulcii

Biserica Sf. Cuv. Paraschiva din localitatea Smârdan, prot. Niculiţel s-a înveșmânat astăzi în alese haine sărbătoare cu prilejul prezenței în mijlocul credincioșilor a Preasfințitul Părinte Visarion, care a slujit cu acest prilej sfânta liturghie arhierească.

Preasfinția Sa a slujit în sobor de preoți și diaconi, la slujbă luând parte credincioșii din localitate, pentru care slujirea arhierească de astăzi a constituit o mare bucurie și  binecuvântare deoarece cu acest prilej Preasfinția Sa a sfințit și pictura bisericii precum și noul lumânărar construit.

Lucrările de pictură la biserică s-au desfășurat în perioada 2021-2023 și au fost asigurate prin contribuția enoriașilor și a altor credincioși din țară.

Pentru implicarea lor în lucrările de la biserică, Episcopia Tulcii a oferit donatorilor principali Diplome de apreciere, iar parohia în mod special a acordat mai multe Acte de cinstire unor donatori din parohie și din municipiul Galați. În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii bisericii construite imediat după Revoluția română din 1989, precum și donatorii și binefăcătorii de astăzi ai ei.

În semn de preţuire pentru frumoasa activitate depusă în parohie, preotul paroh a primit din partea Preasfinției sale Act de vredncicie.

Pentru bucuria făcută enoriaşilor de a poposi în mijlocul lor, preotul paroh i-a oferit Preasfinţiei sale, la finalul slujbei, o icoană cu Sf. Cuv. Paraschiva și cu Sf. M.Mc. Dimitrie.

Localitatea Smârdan, de pe malul dobrogean, vizavi de Brăila a avut în perioada de dinainte de 1878 o modestă biserică din paiantă care în timp s-a năruit. Actuala biserică a fost construită între anii 1990-1993. Tot pe aici, pe la Smârdan, numit în vechime Ghecet, în noiembrie 1878, au trecut Dunărea trupele române pentru preluarea Dobrogei în urma Războiului de Independență.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*