Portul Tulcea, prezentat de un consilier județean tulcean la un webinar pe teme de transport în regiunea Balcanilor și a Mării Negre

De la 1 iulie poate începe reabilitarea falezei și a portului Tulcea. FOTO CJ Tulcea
Portul Tulcea, prezentat la un webinar pe teme de transport în regiunea Balcanilor și a Mării Negre. FOTO arhiva CJ Tulcea

Consilierul județean Valentin Moldoveanu, în calitate de președinte interimar al Comisiei Balcanice și  a Mării Negre (CBMN) din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM), a participat, pe data de 23 martie, la webinarul intitulat „Transportul în regiunea Balcanilor și a Mării Negre: Progrese în sectorul portuar”, organizat de CBMN – CRPM și Institutul Elen de Transporturi (HIT) din cadrul Centrului pentru Cercetare și Tehnologie Hellas (CERTH).

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Tulcea, obiectivul principal al seminarului web de două ore a fost actualizarea discuției privind progresele portuare din Balcani și Regiunea Mării Negre, abordând în mod specific ultimele progrese în domeniul economic și eforturile în curs de desfășurare în ceea ce privește planificarea durabilității mediului.

În calitate de prim vorbitor în cadrul celei de a doua sesiuni a evenimentului – „Planificarea durabilității mediului”, Valentin Moldoveanu a realizat o amplă prezentare a Portului Tulcea. Președintele interimar al CBMN a descris perspectiva de mediu și geografică a portului ecologic, clima și biodiversitatea Deltei Dunării, precum și impactul schimbărilor climatice, analizând totodată  abordarea din punct de vedere ecologic a portului în contextul digitalizării activităților portuare, sistemele de transport  integrat, durabilitatea și adaptarea la climă. Mai mult, consilierul județean tulcean a vorbit despre inovațiile sociale, prin prisma ecosistemelor întreprinderii sociale și a turismului responsabil.

Seminarul online a fost deschis publicului și a salutat participarea tuturor reprezentanților de profil din regiunile participante, interesați sau implicați în operațiunile portuare și facilitarea dezvoltării comerțului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*