Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă privind înmulțirea incendiilor de vegetație uscată în județ

Pompierii trag un semnal de alarmă privind înmulțirea incendiilor de vegetație uscată. FOTO: ISU Tulcea

Din păcate, în județul Tulcea, incendiile de vegetație uscată au început să ia amploare o dată cu topirea zăpezilor de pe câmpuri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, numai în cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie, peste 110 hectare de terenuri cu vegetație uscată au ars, iar pompierii tulceni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru limitarea și stingerea acestora.

Pompierii trag un semnal de alarmă privind înmulțirea incendiilor de vegetație uscată. FOTO: ISU Tulcea

„În apropierea localității Dunavățul de Jos au ars aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și palustră, pompierii militari fiind nevoiți să intervină atât pe uscat cu autospeciala de intervenție cât și pe apă cu o ambarcațiune pentru a limita extinderea flăcărilor și stingerea acestora. Salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au intervenit la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi și Zebil. Intervenția rapidă a acestora dar și a SVSU Sarichioi a făcut ca pagubele sa fie limitate la aproximativ 10 ha de vegetație uscată și stuf. Toate incendiile au avut ca și cauză probabilă focul deschis în spații deschise”, au transmis reprezentanți ai ISU Tulcea.

Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă încă o dată cetățenilor și îi roagă să fie responsabili!

Incendierea suprafețelor de teren de vegetație uscată și palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se propage este unul mărit și crește proporționale cu puterea vântului. Reamintim că și incendierea suprafețelor agricole este interzisă, iar sancțiunile prevăzute de lege sunt unele mari și pot ajunge chiar și la oprirea plății subvențiilor de către APIA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*