Pompierii tulceni au răspuns prompt la diverse situații de urgență apărute în weekendul recent încheiat

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea au fost în weekendul ce tocmai a trecut la datorie pentru siguranța cetățenilor. Eforturile lor au asigurat siguranța cetățenilor și au prevenit pagube mai grave într-o varietate de circumstanțe.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, printre principalele misiuni desfășurate de salvatori s-au numărat acordarea asistenței medicale în 14 situații, unde echipajele SMURD au intervenit prompt pentru a oferi îngrijiri de urgență persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile de protecție civilă și asistența Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea în cinci cazuri.

În plus, echipajele ISU „Delta“ au fost prezente și la două accidente rutiere, unde au gestionat situațiile de urgență și au luat măsurile necesare pentru siguranța participanților la trafic.

Pompierii au avut și un rol important în asigurarea securității la incendii în cadrul unor evenimente cu public numeros. În comuna Jurilovca, la inaugurarea noului port turistic, au intervenit pentru a preveni și a gestiona două situații de incendiu, astfel evitând riscurile și asigurând siguranța participanților.

Stingerea incendiilor a reprezentat o altă provocare importantă pentru pompierii tulceni. În urma a șase situații de incendiu, aproximativ 1.500 de metri pătrați de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări. Cu toate acestea, intervenția promptă a salvatorilor a permis salvarea a peste 200 de hectare de orz și a două hectare de grâu.

Într-un caz în localitatea Agighiol, incendiul s-a propagat către două anexe gospodărești, punând în pericol și o locuință. Datorită intervenției rapide a pompierilor, flăcările au fost stinse în scurt timp, limitând astfel pagubele materiale.

Un alt moment deosebit a fost căutarea și salvarea a patru persoane rătăcite în Munții Măcinului. Salvatorii Secției de Pompieri Măcin, în colaborare cu autoritățile locale și rangerii parcului Munții Măcinului, au reușit să localizeze și să transporte în siguranță aceste persoane, care s-au rătăcit pe traseele munților hercinici. După aproximativ două ore de căutări, toți cei patru au fost găsiți și coborâți în siguranță la poalele munților. Aceștia au primit îngrijiri medicale și, fericit, nu a fost necesar transportul lor la unități medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*