Pompierii din Tulcea intervin în timpul Codului galben de vânt puternic pentru degajarea copacilor căzuți

Intervențiile pompierilor tulceni pe timpul de vânt puternic. FOTO ISU Delta

În fața unui cod galben de vânt puternic, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au fost solicitați să intervină în trei misiuni pentru a degaja copacii căzuți pe drumurile publice.

Două dintre intervenții au avut loc în municipiul Tulcea, unde rafalele de vânt au doborât arbori, însă norocul a fost de partea locuitorilor, deoarece nu s-au înregistrat daune materiale sau victime în urma acestor evenimente. Promptitudinea pompierilor a permis deblocarea circulației rutiere și degajarea zonei afectate.

A treia misiune s-a desfășurat pe DJ 222C Tulcea – Murighiol, aproape de localitatea Malcoci, unde un copac căzut a obstrucționat traficul temporar. Cu intervenția rapidă a pompierilor militari, drumul a fost eliberat în scurt timp, iar din fericire, și în acest caz, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Având în vedere situația, autoritățile îndeamnă participanții la trafic să fie extrem de atenți la volan pe timpul deplasărilor pe drumurile publice și să se poarte cu prudență, mai ales în condiții de vânt puternic. În ciuda aparențelor, arborii de pe marginea drumurilor pot fi vulnerabili la acțiunea rafalelor violente de vânt, fapt ce poate pune în pericol siguranța participanților la trafic. Precauția și atenția sporită pot face diferența în evitarea potențialelor accidente și probleme cauzate de condițiile meteorologice extreme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*