Polițiștii tulceni le-au dat bătăi de cap braconierilor. Unul a ajuns după gratii

Peștele braconat a fost confiscat de către polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră (Arhivă)

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Murighiol și Mahmudia au desfășurat în cursul zilei de 19 februarie, mai multe activități în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

În zona Brațului Sfântu Gheorghe – Marea Neagră (Portița, Perișor, Periteașca), polițiștii tulceni au despistat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 – 33 de ani, din comunele Jurilovca și Mihai Bravu, care foloseau unelte de pescuit, de tip setci, neautorizate și fără licență.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 8 setci, în lungime de 560 m, iar cantitatea de 30 de kg. de pește, a fost predată unei unități specializate, în vederea valorificării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Gărzii de Coastă Constanța – Grup Nave Sulina și specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării.

În cursul aceleiași zile, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Jurilovca au depistat pe raza comunei Jurilovca, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Jurilovca, județul
Tulcea, pe numele căruia Judecătoria Babadag a emis un mandat de executare a pedepsei de 120 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.

Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Tulcea, în vederea executării pedepsei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*