Polițiștii tulceni iau la bani mărunți vânzătorii de artificii. Nici comercianții de brazi nu vor scăpa necontrolați

Mașină de poliție

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea desfășoară acțiuni în cadrul Planului național “Foc de Artificii” pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoane fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2018/2019.

Scopul acţiunii naţionale este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire a unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

În perioada 21 noiembrie 2018- 5 ianuarie 2019, polițiștii tulceni vor efectua verificări și controale în complexe comerciale, piețe, târguri sau alte locuri de comercializare autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, sub aspectul respectării regimului legal.

De asemenea vor avea în vedere identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice în vederea sancţionării acestora conform actului legii. Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea reamintește că sunt interzise deținerea, utilizarea și vânzarea către publicului larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3, și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment în condițiile legii, numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile T1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea atrage atenţia asupra periculului folosirii materialelor pirotehnice interzise.

La data de 20.11.2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a demarat activităţile în Planul naţional “Pomul de Crăciun” pentru protejarea fondului forestier, având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă și tradiția existenței în fiecare casă a pomului de Crăciun.

Polițiștii tulceni desfășoară activități pentru identificarea deținătorilor ilegali, a celor ce comercializează ilegal și transportă material lemnos fără documente de proveniență sau cu documente neconforme.

Activitățile polițiștilor tulceni în acest domeniu se vor derula până la sfârșitul lunii decembrie 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*